top of page

Familieopstellingen met powervrouwen

Bijgewerkt op: 29 jul. 2023Op 30 april gaven wij een workshop familieopstellingen in Arnhem bij het platvorm Powervrouwen in Arnhem. http://Power-vrouwen.eu Een groep vrouwen met allemaal een andere culturele achtergrond. Ik werd diep geraakt door een jonge vrouw van 19 jaar, geboren uit een Iraanse vluchteling en een Nederlands Indische vrouw. We kwamen met elkaar in gesprek tijdens een oefening waarin we in tweetallen elkaar vertelden over wat in het gezin van herkomst een ongeschreven regel was. Beiden hadden we vaders die met hun handen werkten en ons meegaven dat hun dochters er alles aan moesten doen om het beter te krijgen. Allebei waren we enig kind en hadden geen familie in de buurt. Ik, een vrouw van 58 jaar en zij, een jonge vrouw van 19 jaar. Zo verschillend, maar met zoveel gedeelde pijn, kwam later in ons gesprek naar voren. Haar vader is overleden en zij heeft zijn rol als vader overgenomen en is naast haar moeder gaan staan. Tijdens onze inleiding vertelden wij dat er in een gezin mogelijk sprake kan zijn van verstrikkingen en rolverwisseling. Zij wist meteen dat dit ook bij haar thuis speelt. Zij troost haar moeder en mag haar eigen verdriet niet laten zien omdat haar moeder al zoveel op haar bordje heeft. Deze informatie en inzichten gaven haar veel ruimte. Ook voelde zij zich hierdoor gezien en minder alleen.

Dit is maar een voorbeeld van wat er tijdens deze middag gebeurde. Er is veel gevoeld en gedeeld. In 2,5 uur hebben wij deze vrouwen laten ervaren wat familieopstellingen voor hen kan betekenen. Bijvoorbeeld

  • Herwinnen van vertrouwen in jezelf

  • Je wordt meer van jezelf, verstrikkingen worden zichtbaar en kunnen in liefde losgemaakt worden.

  • Blokkades worden aangekeken en er komt inzicht in waar ze ontstaan zijn. Je kunt je verlangen gaan leven.

Ben jij ook benieuwd naar wat familieopstellingen inhoudt, wat het zou kunnen betekenen voor jou, je collega's, je netwerkpartners, je cliënten? Dan kun je ons uitnodigen. Wij verzorgen een 2,5 uur durende workshop, waarin je kennis kunt maken met familieopstellingen.

53 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page