top of page

Appeltaart Concert: Een Hymne aan Eenvoud, Bezieling en Gemeenschap

Bijgewerkt op: 25 okt. 2023

Een paar dagen geleden ontving ik een uitnodiging voor het Appeltaart Concert in mijn geboortedorp. Dit bracht bracht me terug naar mijn wortels, en het bleek een onvergetelijke ervaring te zijn. Mijn moeder had er al vol enthousiasme over gesproken, en ik kon haar oprechte opwinding niet weerstaan. Het idee achter dit evenement was even eenvoudig als briljant: getalenteerde musici van het Philharmonisch Orkest (3 musici per optreden) brachten klassieke muziek rechtstreeks naar de mensen.

Het evenement vind plaats in diverse locaties, waaronder wijkcentra, dorpshuizen, kroegjes, verpleeghuizen en hospices. Het doel was om klassieke muziek voor iedereen toegankelijk te maken, ongeacht hun fysieke beperkingen of financiële mogelijkheden.


Een selectie van 3 musici speelden prachtige composities en deelden boeiende verhalen over de componisten en de betekenis achter de stukken. Dit maakte de muziek niet alleen toegankelijk, maar ook meeslepend.

Na een uur van betoverende muziek was het hoogtepunt niet alleen de laatste noot, maar ook het moment waarop appeltaart met verse slagroom werd geserveerd. Dit eenvoudige gebaar van warmte en gastvrijheid benadrukte de gemeenschapsgeest die dit evenement omringde.


Pure schoonheid

Wat dit evenement zo bijzonder maakte, was niet alleen de hoge kwaliteit van de muziek, maar ook de intieme en vertrouwde omgeving waarin het plaatsvond. Het bracht mensen samen op een manier die grootschalige concertzalen nooit kunnen evenaren. Het herinnerde ons eraan dat kunst en cultuur geen luxe zijn, maar een essentieel onderdeel van ons mens-zijn.

De avond ontroerde me diep, en ik begon na te denken over het geheim van dit succes. Het was niet alleen de muziek of de appeltaart, maar de samensmelting van deze elementen in een atmosfeer van oprechte gemeenschap en liefde voor de kunst. Het bewees dat schoonheid niet altijd complex hoeft te zijn; soms is eenvoud en puur al goud.


Het was een avond die bewees dat de ziel niet veel nodig heeft om geraakt te worden: mooie muziek, een stukje appeltaart en de warmte van de mensen om je heen. Het herinnerde me eraan dat ware schoonheid tot bloei komt wanneer het doordrenkt is van passie en emotie.


Zingeving en bevlogenheid

Dit evenement bracht ook een belangrijke les over bezieling en passie in ons dagelijks leven. Bezieling gaat diep; het raakt de essentie van wie we zijn. Het herinnert ons eraan dat zingeving niet alleen in grootse prestaties te vinden is, maar ook in de eenvoudige, alledaagse momenten die we delen met anderen.


Het was niet alleen een muzikaal feest, maar ook een viering van zingeving en bevlogenheid. Het herinnerde me eraan dat we allemaal op zoek zijn naar betekenis en passie in ons leven, en dat we deze vinden in de meest onverwachte en eenvoudige momenten.

Dus, wat raakt mij in muziek en andere kunst? Het is niet de complexiteit of de virtuositeit, maar de emotie en de bezieling die erin resoneren. Het is de kracht van kunst om onze harten te raken en ons te herinneren aan de diepere betekenis van ons bestaan. Het Appeltaart Concert in mijn geboortedorp was een herinnering aan deze waarheid, en ik zal die betoverende avond nooit vergeten.


Wat raakt jou in muziek of andere kunst?
72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page